Despre poziţionare, segmentare… elefanţi!

Scufiţa Roşie & lupul cel rău…

De la Scufiţa Roşie
la DRACULA
* lupul cel rău

* SWOT, poziţionare… segmentare

SEGMENTÁRE, segmentări, s. f. 1. Faptul de a segmenta. ♦ Diviziune a celulei-ou sau a zigotului în celule din ce în ce mai mici, care se asociază între ele și formează foițele embrionare; segmentație.

POZIȚIONÁRE, poziționări, s. f. Punere a unui obiect sau a unei scule într-o anumită poziție, direct sau prin intermediul unui sistem tehnic. [Pr.: -ți-o-] – Din poziție.

[ segmentare vs poziţionare ]

Hai să discutăm despre câteva personaje: bunicuţa, scufiţa, vănătorulDRACULA. Acum, te rog să-ţi imaginezi ce se poate întâmpla dacă în procesul de comunicare al unui brand asociem bunicuţei produse aferente persoanelor categoriei de vârstă a treia iar dacă lui DRACULA îi asociem momentan cuvântul reputaţie.

Dar dacă în interiorul unui magazin de produse BIO am separa raionul de produse cosmetice de cel de produse pentru copii de exemplu, iar pentru delimitare am alege să colaborăm cu un pictor care să ne ajute să îţi facem alegerea mai uşoară, orientarea în interiorul magazinului… ? Dacă l-am ruga să picteze povestea în tot magazinul iar produsele pentru persoane de vârstă a treia să fie încadrate de bunicuţă, cele cosmetice de mama scufiţei iar cele pentru copii de scufiţă… ce am reuşit noi să facem? În marketing se numeşte segmentare!

Dacă ulterior în procesul de inbound marketing pentru clientul nostru dezvoltăm conţinut pe fiecare categorie de produse în parte (* prin intermediul unui sistem tehnic J), aceste categorii separate (* aparent) se asociază între ele şi formează de fapt povestea brandului? În marketing se numeşte storytelling * blog Scufiţa Roşie. Începând de la atributul de brand al Scufiţei şi până la latura finală de comunicare tot procesul este definit de cuvântul poziţionare. Da, trebuie să ai viziune integrată asupra proceselor. Altfel, o să investeşti mult mai mult în marketing… iar ROI o să fie garantat mai mic.

Citeşte mai mult despre poziţionare…
DRACULA * reputaţie

[ audit gratuit poziţionare ]

Click to tweet:

#Lupul cel rău #DRACULA & @ScufitaRosieTM
#BIO #storytelling
* #segmentare vs #poziţionare în #marketing

* citește mai departe:

Spunem poveşti sau te învăţăm să-ţi spui povestea brandului ...
Cum se promovează brandurile mari ?
Cum dispare satul r⊕mânesc ... ?
„iadul de gheață” vs Dunărea ... Amazonul Europei …
[ #provocare2018 ] cum pot fi ajutaţi antreprenorii [ campanii comunicare]
[ abonamente cafea corporate HoReCa ]

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in Strategie B2B » B2C
Trenduri inovatie 2018 despre elefanti @ Daniel Rosca B2B Strategy(1)
Cum pot fi ajutaţi antreprenorii * despre elefanţi

Totul despre inovaţie * trenduri...

Cum poti sa optimizezi strategia de marketing in 2018
Cost saving 2018

Care este preţul corect al serviciilor tale?

Close