360 ° Strategie Dezvoltare Valea JIULUI

reSTART PETROȘANI

2017, RITZI,
PETROȘANI &
VALEA JIULUI
🤾‍♂️ ÎMPREUNĂ 🤾
STADIONUL JIUL

O poveste despre parteneriatul public-privat în care antreprenorii au investit peste 100.000 de euro în educația factorului public. Orașul Petroșani putea să aibă în 2020 “UNTOLD-ul” său… 😢

Te invit să analizezi strategia de dezvoltare a orașului meu de naștere Petroșani, strategia Văii JIULUI, precum și transferul de la minerit, industria grea, la turism, industrie ușoară, meşteşugărit și produse tradiționale, sintetizând, STRATEGIA DE SALVARE A HUNEDOAREI prin conceptul “Locul de naștere al poporului român / 7528 de ani de continuitate“, concept lansat acum 3 ani pe Stadionul JIUL din Petroșani în fața a peste 12000 de petroşăneni.

Despre încredere în propriile forţe.

Spiritul de echipă porneşte întodeauna de la capacitatea de a avea încredere în tine. Pentru că doar atunci când ai încredere în tine poţi să devii un jucător de echipă. O să fie mai important să îţi ajuţi coechipierul pentru că o să conştientizezi că doar aşa o să devii mai bun TU. Încrederea în forţele proprii, determinarea, spiritul de echipă şi anticiparea sunt principalele abilităţi care fac diferenţa în viaţa frumoasă pe care copilul tău o poate explora în fiecare zi.

Ne imaginăm copiii noştri devenind din ce în ce mai sănătoşi prin handbal. Ne imaginăm cum în fiecare zi au mai multe încredere în forţele lor. Spiritul de echipă dezvoltat în şcolile de handbal din Valea Jiului pe care le înfiinţăm este factorul decisiv în crearea unui viitor pentru comunitatea noastră. Am anticipat inteligent formarea acestei comunitaţi, VALEA JIULUI ÎMPREUNĂ. Împreună facem primul pas, transferul de la industria grea spre industria usoară, turism, meşteşugărit şi produse tradiţionale.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by P⊕vestea Locurilor (@povestealocurilor) on

DE CE HANDBAL?
Pt că…

♦ timpul liber al copilului va fi chiar sănătate şi sport de performanţă
♦ învaţă să anticipeze şi îşi dezvoltă inteligenţa emoţională
♦ este cel mai rapid şi spectaculos sport international
♦ devine performant şi învaţă să lucreze în echipă
♦ copilul dezvoltă mentalitatea unui câştigător
♦ capătă curaj şi încredere în forţele proprii
♦ poate fi practicat la orice vârstă
♦ îşi dezvoltă armonios corpul

Viitorul copiilor este
de fapt viitorul nostru!

1 IUNIE 2017, stadionul JIUL, PETROȘANI. Vă invităm la lansarea celei mai mari comunităţi de HANDBAL PENTRU COPII DIN ROMÂNIA * VALEA JIULUI ÎMPREUNĂ. O să fie prezenţi pe stadion 8500 de copii. Vrem să vă imaginaţi cum împreună o să dezvoltăm în Hunedoara un areal unic pentru facilitarea turismului în zonă. Împreună vrem să asigurăm toate condiţiile ţărilor nordice să vină în cantonamente, să vină să ne cunoască feeria în care locuim. Prima etapă şi cea mai importantă este asigurarea infrastructurii iar aici copiii noştri o să facă diferenţa. După lansarea concertului o să înfiinţăm 12 mini-şcoli de handbal.

Despre RITZI &
viitorul copiilor tăi!

Pe 3 iunie 2017, la Petroşani, old-boys în acţiune: Jiul Petroşani – Craiova Maxima. Pe arena sportivă Jiul, în organizarea unei firme germane care aparţine fostului jucător al Jiului, Sorin Radu, va avea loc un meci de old-boys dintre Jiul şi Craiova Maxima. Este o partidă demonstrativă care va începe la ora 18:00 şi care va aduna fostele glorii ale celor două echipe. „Prea multe amănunte nu ştiu nici eu acum, dar este posibil să-i revedem pe Gigi Mulţescu, Mihai Stoichiţă. Va fi un mare eveniment”, a declarat Marin Tudorache, managerul Jiului. Să sperăm că stadionul Jiul va rezista până atunci şi nu se va prăbuşi, Doamne fereşte! Lovitura de începere a fost dată de Miron Cozma și arbitrat de Ion Danciu, s-a disputat într-un context de sărbătoare în Petroșani, deoarce se derulau Zilele municipiului Petroșani, dar și din punct de vedere sportiv, pentru că în luna august Arena minerilor (o adevărată bijuterie pe aceea vreme) o să împlinească 35 de ani de la inaugurare.

Viziunea în sănătate, sport și turism
@ Administrația locală din Petroșani,
Tiberiu Iacob RITZI, 13 ANI de subdezvoltare!

După 26 ani…09.11.2017 este un moment istoric! HC Știința ”U” Petroșani face ca handbalul masculin să reapară în Valea Jiului. Trebuie să înțelegem că NU mai putem fi de acord când vedem că se investesc peste 30000 lei într-o alergare de 6 ore până în Parâng la care participă 40 alergători și nici un spectator, totul cu un impact 0.” Laurențiu Lascu, Organizator.

R E S T A R T

Dragă Tiberiu,

Laurențiu a fost clientul agenției noastre de marketing strategic în 2017 iar noi am alcătuit conceptul de comunicare “Vale JIULUI Împreună”. De la tine personal știu că acest client al nostru ți-a făcut plângere la DNA pentru obstrucționarea activității economice prin programarea meciului de fotbal de mai sus imediat după evenimentul de lansare al clubului de handbal și restricționarea vânzării biletelor pe gazon după ce acestea fuseseră puse în vânzare.

Am fost responsabil de profitabilitatea evenimentului și profit de ocazie să îți arăt în acest ultim ceas ceea ce probabil nu ai conștientizat încă. Nu ai absolut nicio viziune despre turism, sport și sănătate! De 13 ani, Petroșani, orașul meu de naștere, este într-un continuu proces de subdezvoltare și depopulare. Este momentul pentru un RESTART, atât în sănătate, cât și în sport dar mai ales în turism.

limitarea vânzării biletelor pe gazon a limitat drastic profitabilitatea evenimentului scăzând impactul actestuia de la înființarea celor 12 mini-cluburi pentru copii noștri la un singur club.
♦ sponsorul echipei de handbal de seniori la vremea respectivă era BRD. Având în vedere unicitatea lansării clubului de handbal, pe stadion, singura lansare de genul acesta din lume, corelată cu obiectivul strategic – 12 mini-cluburi dar și cu prezența a peste 5000 de copii pe stadion transforma acest unic eveniment în posibilitatea mai mult decât sigură de parteneriat potențial pe termen lung între următorii actori: Primăria Petroșani, BRD și clubul de juniori Handbal HC Știința ”U” Petroșani impactul în comunitate fiind extrem de mare, sănătatea copiilor și dezvoltarea armonioasă a lor având deja o logică mai mult decât organizată… în fiecare an, an după an!
♦ eu personal ți-am cerut suportul pentru a încuraja producătorii locali de produse tradiționale prin organizarea în timpul spectacolului a unui târg cu vânzare în jurul stadionului. Având în vedere că au fost peste 12000 de oameni prezenți pe stadion și corelând durata evenimentului, de la ora 17 la ora 20, impactul potențial pentru micii producători locali putea să fie într-adevăr mare iar efortul administrației apropiat de ZERO. Logistică necesară de transport a vestitelor căsuțe din lemn utilizate în sărbătorile de iarnă.
♦ au fost investiți în eveniment mai mult de 54000 de euro, Primăria Petroșani nefiind partener într-un asemenea proiect de viitor pentru comunitate nici măcar cu chiria de 3000 de ron a stadionului. Știu, nu este obligația factorului public să sponsorizeze un eveniment sau altul dar dragul meu Tiberiu în acest proiect complex discutam după cum cred că acum începi să înțelegi despre viitorul copiilor Văii Jiului dar mai ales despre sănătatea lor. Un simplu control stomatologic anual (* campanie electorală 2020) reprezintă un fel de viziune din epoca neoliticului în sănătate versus acest proiect pe care din păcate l-ai ratat ca să nu spun l-ai sabotat.
♦ faptul că acum dezbini comunitatea prin ruperea din sânul ei a simbolului TOMI COCONEA corelat cu exemplul de mai sus în care TOMI a fost simbolul VĂII la evenimentul nostru reprezintă trecerea spre turism din această sinteză. Cum ți-a spus și TOMI în direct, toți clienții lui sunt șocați după ce ajung la el în Parâng, la zborurile de parapanta, șocați de frumusețea și pitorescul ancestral al acestui ținut al momârlanilor. Vreau să îți detaliez ce înseamnă acest lucru. Respectivii turiști vin pentru TOMI, simbolul VĂII JIULUI și habar nu au unde vin pentru că TU nu ai făcut absolut nimic pentru ca ei să conștientizeze unde vin… și asta după ce 13 ani ai condus destinele orașului meu de naștere. Se numește marketing, comunicare dar mai ales implicare!
♦ te anunț acum, deși cunoșți continuarea proiectului de mai sus, lansarea platformei de turism extra-sezon Povestea Locurilor. Am continuat proiectul și pe lângă Laurențiu și cei 54000 de euro investiți în 2017 am mai investit și eu 50000 de euro pentru extinderea sezonului de turism de la 2 luni iarnă la 12 luni, turism extra sezon. NU trebuia să mă sponsorizezi, nici pe mine, nici pe Laurențiu! Trebuia însă să dai dovadă de implicare în comunitatea care ti-a dat încrederea timp de 13 ani, comunitate spre care mă adresez astăzi și eu personal o rog să analizeze extrem de atent toate informațiile de aici pentru că este vorba despre viitorul lor! Sincer nu am avut nici măcar un apel ratat de la tine în ultimii 3 ani și intuiesc și de ce! Pentru că nu te interesează turismul sau nu îl înțelegi altfel nu pot să înțeleg cum ignori conștient extinderea de la 2 luni la 12, transferul de la industria grea minerit, la industria ușoară turism, meștesugărit și produse tradiționale.

Nu te-a interesat sau nu ai înțeles timp de 13 ani:

♦ viitorul și sănătatea copiilor noștri
♦ dezvoltarea micilor producători locali
♦ transferul de la minerit la turism
♦ comunitatea de momârlani și tradițiile acestui ținut ancestral… Muzeul Momârlanului fiind deținut de un privat, turiștii au nevoie de mașină de teren pentru a-l vizită * muzeul, tradițiile ancestrale și comunitatea de momârlani, aspecte impetuos necesare pentru turism dragul meu Ritzi.

Eu personal cred că sunt suficienți 13 ani de subdezvoltare. Oprește-te din procesul de denigrare a simbolurilor Văii, TOMI este al nostru al tuturor!

Descoperă cum poate să se dezvolte Valea și orașul Petroșani #fărăRitzi. Daniel ROȘCA

Tags: , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
sTRATEGIE DEZVOLTARE HUNEDOARA
Strategie Dezvoltare HUNEDOARA

360 ° Strategie Dezvoltare Valea JIULUI

The best sales strategy Blue Ocean Strategy @ Constantin Brancusi
Decodificarea COLOANEI

(re)fresh de țară

Close