360 ° Strategie Dezvoltare Valea JIULUI

Strategie Dezvoltare HUNEDOARA

Strategie HUNEDOARA

* de la industrie la turism,
meșteșugărit & produse tradiționale

reSTART HUNEDOARA / reSTART Valea JIULUI
Transferul de la industria grea la industria ușoară!

Judeţul Hunedoara are un potențial pentru turism peste Brașov!

Sunt cinci zone folclorice distincte: Țara Moților, Ținutul Padurenilor, Țara Hategului, Zona Orăștie și Zona Momârlanilor. Lacul Cinciș, cheile Jiețului, cheile Madei, cheile Glodului, Muzee și case memoriale, cele mai vechi biserici * Densuș, Strei și Strei Sângiorgiu, Mănăstirea Prislop * Arsenie Boca, Geoagiu Băi, Călan Băi, Vața Băi, bazinele de la Feredeie, Rapolțel. Cetatea Devei, Cetatea getică Sarmizegetusa, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Castelul Corvinilor, Parcul Dendrologic Simeria, Rezervația de Zimbri, Tronul Străbunilor, Parcul Naţional Retezat, Masivul Parâng, STRAJA, Pădurea Bejan, Cetăți și conace medievale și feudale & Valea Jiului, un areal unic de 50 de kilometrii lungime şi 25 lăţime de pădure, cel mai curat aer din România / Valea HIPERBOREEI:

S T O P !!!
depopulare

DEPOPULÁRE, depopulări, s. f. Acțiunea de a depopula; scădere (din cauza războaielor, epidemiilor, emigrărilor etc.) a numărului locuitorilor dintr-o țară sau dintr-o regiune. Către sfîrșitul secolului al XVI-lea, s-a petrecut o depopulare în masă a satelor Țării Romînești, părăsite de către sătenii ajunși la deznădejde. IST. R.P.R. 195.

Strategia de Dezvoltare a HUNEDOAREI este pur și simplu dependentă de Valea JIULUI! În acest moment Castelul Huniazilor are aproximativ 250.000 de vizitatori anual cu încasări de 1 milion de euro. Adică 0,5% din PIB Hunedoara, 2.8 miliarde de euro. Putem să îl dărâmăm mâine și nu pierdem mare lucru… dezvoltând în schimb strategia de turism orientată spre pachete integrate putem să creștem ponderea acestei cifre de afaceri în PIB-ul județului de minim 50 de ori. De la 20 de RON biletul de intrare, turism de tranzit, la 1000 RON pachetul de turism “Locul de naștere al poporului român”. Doar așa se poate opri depopularea județului, integrând Valea JIULUI… reSTART HUNEDOARA!

♦ locuri de muncă bine plătite
♦ întoarcerea tinerilor acasă
♦ dezvoltarea industriilor complementare, meșteșugărit & produse tradiționale

Toate obiectivele din nordul județului sunt în aceași situație fie că discutăm despre Sarmizegetuse sau Cetatea Devei! Sunt obiective de tranzit care se vizitează într-o oră… ! Transferul de la industria grea la industria ușoară, strategia de salvare a Hunedoarei este Valea JIULUI, Petroșani fiind punctul central! Astăzi despre untul de oaie din Buta, echitație în Taia & sucul de fructe 100% natural din Vulcan. STOP DEPOPULARE!

360 °

Țara Haţegului
& Valea JIULUI,
Ținutul Momârlanilor.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
The best sales strategy Blue Ocean Strategy @ Constantin Brancusi
Decodificarea COLOANEI

(re)fresh de țară

(re)fresh de țară @ B2B Strategy™
(re)fresh de țară

Cultura și Civilizația Neamului Românesc la 360 °

Close