Biserica din Curtea Domnească, o imagine unică despre ortodoxie … !

Mănăstirea rupestră Şinca Veche

Hexagrama Şinca Veche
* album foto

Mănăstirea rupestră Şinca Veche este un vechi lăcaş de cult ce se află la Şinca Veche, în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perisani, la 45 de kilometri de Braşov şi la 22 de kilometri de Făgăraş. Locaşul de cult se găseşte lângă comună Şinca Veche, sub dealul Pleşu. Localitatea în sine se află în centrul ţării la 30 de kilometri nord de Zărneşti, între Cocoaşa Persanilor la nord şi podul peste pârâul Bungetu la vest.

Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locaşul de cult din Şinca Veche se bănuieşte că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani şi se presupune că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat “Templul Alb” din Insula Şerpilor.

A doua incapare, de dimensiuni mai mici, adaposteste si altarul acestui lacas. Simbolul asemanator lui Yin-Yang ( * 1.000 de ani înaintea Chinei … ) precum si Steaua lui David dau de gandit arheologilor si celor care studiaza istoricul locului.

Hexagrama Şinca Veche

Hexagrama Israel
* sec. VII î.e.n.

Hexagrama Israel

Steaua lui David, cu denumirea ebraică מגן דוד, Maghen David, care înseamnă “Scutul lui David”, este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale, folosită ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor.

Apariția acestui simbol în iudaism nu este clară, deoarece el nu este prezent în Tanah, în Talmud sau în vreo altă sursă iudaică antică.

Deși în Israel s-au găsit reprezentări ale stelei în șase colțuri, care datau din secolul VII î.e.n., prima folosire oficială a stelei lui David a avut loc la Praga, în 1354, când Carol al IV-lea, Împărat Roman le-a dat evreilor dreptul de a avea propriul lor steag. Evreii au pus pe el un simbol Magen David. În 1656, simbolul a fost gravat pe o piatră, pentru a demarca cartierul evreiesc de cele creștine din Viena.

Hexagrama Biserica Mare Domnească (Târgoviște)
* album foto 1584

Hexagrama Şinca Veche vs Biserica Mare Domnească (Târgoviște) 2

Crezi în coincidenţe ?

Analizează
cultura şi civilizaţia
neamului tău !

Egiptenii și neamurile Arimine
* studiu * 31 pagini

Marea Zeiţă a fost reprezentată sub diferite forme. În Europa aceasta este reprezentată sub forma unei păsări sau alt animal, câteodată ţinând în braţe un nou-născut, iar alteori în chipul unei figurine Venus. În Ki-En-Ĝi(r) / Sumer zeiţa are înfăţişarea unei reptile, având în zona pântecului un triunghi orientat cu vârful în jos, la fel cum găsim şi la figurinele culturilor neolitice din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Faptul că pelasgii s-au răspândit în toate colţurile lumii, influenţând, îmbogăţind şi dând naştere multor culturi din întreaga lume, e de necontestat. Când pelasgii înfloreau ca civilizaţie în spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic, devenind stăpâni ai scrisului şi metalurgiei, ai filozofiei şi muzicii, ai medicinei şi celorlalte ramuri ale ştiinţei, egiptenii, emeşii sau grecii antici nici nu se născuseră încă, abia mii de ani mai târziu făcându-şi apariţia pe pământ:

Egiptenii și neamurile Arimine studiu Arimin ariminia.ro

Te doare-n fund ? Udrea ?#Udrea … eşti #olteancă ?

{ acest material NU este un #pamflet … }
{ reprezintă durerea în #fund la superlativ }

{ reprezentare artistică a tatuajului în #cultura neolitică #Cucuteni-Tripolie } { by Eduard Olaru Pithecanthropus Mioriticus }

{ parteneri de #suferinţă }
{ Cucuteni, Anonymous Romania,
* Uniti Salvam Toata Romania …
* Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc }

{ #origini } { #povesteanoastră } { #sufletromânesc }

Posted by Brandul de ţară R⊕Mânia on Friday, April 15, 2016

Click to Tweet

#povesteanoastră * de la #hexagrama
din #ŞincaVeche la #Târgovişte { #origini }

Tags: , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Vedere din turnul Chindiei Targoviste
Experimentează Târgoviştea în imagini şi video …

{ ROMânia în antichitate } { ROMânia în imagini }

Demisii Academia Romana ancheta servicii secrete SRI
academia ROMână & ciocolata albă NIGGER

Să vorbeşti despre ţigani înseamnă să vorbeşti despre români şi România ... !

Close