Civilizaţia şi Cultura Neamului R⊕mânesc … o poveste nespusă !

Brandul de ţară R⊕Mânia

Cum putem sa definim brandul de ţară R⊕Mânia ?

IA * La blouse roumaine

” După 3 ani de la primele postări La blouse roumaine, vă anunțăm cu emoție și bucurie că pe 18 februarie 2016, cu o zi înainte de aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, s-a născut Asociația “La blouse roumaine – IA”, care și-a asumat să sprijine această mișcare culturală fără precedent.

Oficializarea Zilei Universale a IEI, recunoașterea IEI ca simbol identitar și brand de țară, crearea unui nou sistem de recuperare și punere în valoare a culturii tradiționale românești sunt principalele noastre obiective. Mulțumim celor care ne-au fost alături în acești ani, celor care ne-au inspirat și ne-au dat încredere să mergem mai departe. Este povestea noastră, povestea tuturor! ”

Cucuteni * Neokoolt

” Ovidiu Slătineanu, preşedintele Asociaţiei Neokoolt, susţine că România ar putea fi mai bine reprezentată de Cultura Cucuteni, „originea Europei”, decât de brandul lansat de Ministerul Turismului în urmă cu patru ani.

Unul din proiectele recente lansate de Ovidiu Slătineanu şi de membrii asociaţiei este cel de rebranding de ţară, de conştientizare a valorii autentice pe care o are Cultura Cucuteni şi care poate aduce beneficii imaginii României, dacă este promovată aşa cum trebuie. „Cultura Cucuteni este originea Europei, şi de aceea trebuie să ne mândrim cu ea. În primul rând e vorba de vechime, anul 5.000 înainte de Hristos, de întindere – peste 350.000 de km patraţi, peste o parte din România …

Daci / Dacia * curentul dacopaţilor

” Schimbarea numelui R⊕mânia în Dacia un fel de alipire a Transilvaniei la Ungaria …

Brandul de ţară

NU este IA
NU este Dacia … Daci
NU este Cucuteni

… brandul de ţară este definit de
Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc:

” Ili, Ilo, III, IYI, YU, IOI sau IO mai precis. Acesta reprezintă Arhetipul Mântuitorului pe care l-am moştenit de la falnicii geţi. Creştinismul l-a cunoscut sub numele de Hristos/Cristos (Mesia). ‘Chrestos’ vine din greacă şi are semnificaţia de ‘om vrednic’ sau ‘om bun’. Mai înainte de toate principiul Hristic şi conştiinţa Hristică reprezintă nucleul întregii spiritualităţi omeneşti, respectiv al desăvârşirii dar şi întregirii sau îndumnezeirii omeneşti. Adică fiecare dintre noi trebuie să devenim Hristos. Hristos este într-adevăr calea şi mântuirea noastră. El reprezintă ‘a doua naştere’ pe care cei mai mulţi dintre noi nu o aflăm datorită nedreptăţilor şi neajunsurilor ce au pus stăpânire pe această lume de atâta amar de vreme.

< Friedrich Hayek – filozof austriac:
„Rumânii sunt poporul din Europa care s-a născut creştin.” >

Filozofia creştină şi conceptul Hristic îşi au rădăcinile în religia ariminică sau zalmoxiană, numită şi mitraism (regăsită inclusiv în gnosticism). Iar dacă am face o paralelă între legile belagine şi adevăratul creştinism arimin, izvorât din sânul mioriticilor carpatici, am observa că este vorba despre acelaşi principiu teozofic – Dumnezeu este unul, iar religia este însăşi iubirea. De menţionat că Hristos era galilean, Galileea fiind un pământ ocupat de galaţi (gali), ce la rândul lor sunt o ramură a geţilor. De aici şi obârşia marelui preot şi Fiu al Omului Hristos.

În cultura geto-românească îl avem de asemenea pe Ilie, aducătorul de ploi (în alte culturi generând numele de Elie sau Eli), în acelaşi timp având o strânsă legătură cu arhetipul Hristic preluat de la geţi (III Salvatorul sau Mântuitorul) exemplificat prin denumirile amintite mai sus. Menţionez şi toponimele Ilişua (Bistriţa-Năsăud), Ilidia (Caraş-Severin), Ilia (Hunedoara), Ilimbav (Sibiu), Ilieni (Covasna) şi Ilişeşti (Suceava) ca să fie și mai limpede pentru mințile noastre …

De asemenea, doresc să amintesc şi de tribul getic cu numele de „crestonai”, cât şi de faptul că în antichitate teritoriul Geţiei mai era cunoscut sub numele de „chersones”, în traducere „fiii cerului”.

Sigur că au existat mai multe triburi ce erau preocupate în mod deosebit cu cele sfinte, printre care se numără şi preoţii bessi, ktistai (ktisti), kapnobatai şi pleistai, a căror teozofie şi mod de viaţă seamănă izbitor cu credinţa şi traiul ascetic al frăţiei esene de la Qumran.

< Philostorgius, Istoria eclesiastică (368 – 425 e.n.):

“Sciţii de dincolo de Istru pe care cei vechi îi numeau geţi, iar cei de acum îi numesc goţi… Ulfila a fost hirotonit episcop al creştinilor din ţara getică.” >

Ili Salvatorul a fost preluat de alte culturi, cât și de servitori ai întunericului, sub numele de Gesù (însușit de sutașii întunecați ai Vaticanului – Biserica iezuită), Issa (așa cum l-au cunoscut tibetanii), Isa (așa cum îl cunosc musulmanii), Yehoshua (la iudei), Iesu (așa cum l-au numit frații noștri velși) sau Ishvara (preluat de către hinduși, unde prin numele de Īśvara se înțelege: prinț, rege, abil, suflet suprem, zeu, conducător, soț, domn, zeul iubirii și maestru). Mai târziu în credința românilor, acesta devenind Iisus (adică ‘Cel de Sus’).

< Episcopul Meliton al Asiei, citat de Eusebiu din Cezareea în lucrarea
‘Istoria bisericească’:
“Filozofia creştină după ce a înflorit la barbari, s-a raspândit în imperiu.”
* 175 e.n. >

Din nefericire acest adevăr a fost ocultat într-un mod atât de mizer și viclean, încât tot felul de “pricepuți” și “meseriași” au încercat să demonstreze că de fapt acest personaj biblic nu a existat, fiind doar o invenție creată cu scopul de a manipula masele de oameni.

De unde reiese că Daniil Sihastrul, Arhimandritul Cleopa Ilie, Părintele Ilarion Argatu, Părintele Dumitru Stăniloae, Părintele Zian Boca, Părintele Nicolae Steinhardt, Părintele Sofian Boghiu, Ieromonahul Rafail Noica, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Ioanichie Bălan și alți mărturisitori împreună cu toți domnitorii români ce au luptat pentru ortodoxism și pentru credința neamului în sfânta cruce, au fost numaidecât o gloată de imbecili, de vreme ce s-au jertfit pentru neam și țară, în numele unei minciuni.

Mă întreb de ce atunci se lovește în ortodoxism și de ce de-a lungul istoriei s-a tot încercat convertirea la catolicism, a neamului românesc. Mă întreb câți luptători întru ortodoxism au fost aruncați în pușcării și câți catolici?

Cum și ce s-a întâmplat cu adevărat, în ceea ce privește viața și moartea Mântuitorului, nu putem ști cu siguranță, din pricina falsificărilor și răstălmăcirilor comise de dușmanii care au lovit în tot ceea ce înseamnă România și românitate, de nu știm pe unde să mai scoatem cămașa! Teozofia creștină preexistă! De aceea suntem cei dintâi creștini și mai mult de atât, în mod aparent paradoxal, acel popor care s-a născut creștin înaintea creștinismului. Așadar trebuie să înțelegem că a fi creștin înseamnă mai mult decât un simplu personaj biblic sau o religie. ”

Sergiu, Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc

#Uniţi o salvaţi România. Uniţi-vă!

Pelasgians, the ancestors of humanity … R⊕mania's lost heritage

{ Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc }
ΛRC⊕DΛBΛRΛ { Brandul de ţară R⊕Mânia }
#OldEurope © MAECN, Cucuteni by Neokoolt

Open the gate to begin the journey …

Posted by Anonymous Romania on Friday, March 18, 2016

Click to tweet:

” Brandul de #ţară, #Cultura Neamului #Românesc …
* o #poveste nespusă! @romanianblouse #uniţi

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Poarta lemn Manastire Lainici
The greatest cover-up in the history of humanity …

ΛRC⊕DΛBΛRΛ * a story never told [ u n t o l d ]

Simplicity vs Complexity
Celebrăm împreună esenţa lucrurilor … #Brâncuşi140

O sculptură nu se sfârşeşte niciodată, ci se continuă în cer, în piedestal – şi în pământ. Brâncuşi

Close