Cultura & Civilizaţia Monteoru, Buzău … a story never told * ΛRC⊕DΛBΛRΛ.

Una dintre cele mai avansate civilizaţii ale timpului …

Ramai informat(ă) » Newsletter
Update Strategie Digitală » În fiecare joi…

[ România distrusă premeditat * statistică economică INS ]

Sabotaj sau incompetenţă?

Au fost lansate filmele care vor promova Buzăul
în Uniunea Europeană ca destinaţie turistică de excelenţă.

Proiectul EDEN contribuie la diseminarea în Uniunea Europeană a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

Acest concurs european de excelenţă în turism ( * 🙂 ) este elaborat pe baza unei teme anuale, aleasă de Comisia Europeană în colaborare cu organizaţiile naţionale din turism competente. Această temă funcţionează ca un leitmotiv: până acum turismul rural, patrimoniul imaterial şi zonele protejate au fost principalele teme EDEN.

Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia!

Turism în Buzău?

Care sunt de fapt diferentiatorii judeţului?

* una dintre cele mai avansate civilizaţii … 3000 şi 1600 î.H.
* Enciclopedia Fenomenelor Paranormale
* cel mai mare tezaur în aur al lumii
* Burebista & arta geto-dacică
* Cârnații de Pleșcoi
* Focul viu

[ Cultura Monteoru, una dintre cele mai avansate civilizaţii ale timpului. ]

“În urmă cu câteva milenii, între anii 3000 şi 1600 î.H., Cultura Monteoru era una dintre civilizaţiile cele mai avansate la acea vreme, populaţiile monteorene locuind în aşezări amplasate pe înălţimi, cu locuinţe de suprafaţă, realizate din pământ şi lemn în sistem paiantă, cu anexe gospodăreşti (ateliere, cuptoare sau gropi de provizii).”

[ „Cerul straniu” din Bozioru, fenomen unic în lume. ]

“Pe lângă complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judeţul Buzău este recunoscută pentru aşa numitul „cer straniu”. Satele Fişici şi Nucu, aproape de Lacul Goteş, au deasupra cupola unui cer de o claritate aparte, ale cărui nuanţe intense contrariază lumea ştiinţifică.

Zona deasupra căreia s-ar afla ochiul de cer straniu este o zonă sihastră, ferită de poluare. Poate acesta este motivul pentru care cerul este mai intens decât oriunde în altă parte. Zona se întinde pe culmi străvechi, unde straturile geologice sunt ridicate aproape pe verticală, pe culmi sălbatice şi greu de parcurs. Locaţia este inclusă în enciclopedia fenomenelor paranormale a lui Brian Inglis.”

[ Lupul de la Cârlomănești | Burebista ]

“Lupul de la Cârlomănești reprezintă una dintre cele mai remarcabile piese ale artei geto-dacice, dar în același timp și întruchiparea unui cult religios care s-a manifestat doar la Cârlomănești în vremea regelui Burebista.

Situl arheologic Cârlomănești este unul dintre cele mai importante situri geto-dacice din România, aici efectuându-se cercetări arheologice încă din 1967. El se află la circa 13 km nord-vest de municipiul Buzău, în marginea satului Cârlomăneşti, din comuna Verneşti. Este plasat pe un platou cu suprafața de 7500 mp, numit de localnici „Cetăţuia”, deformă ovală, neregulată, separat la vest şi la nord de terasa înaltă a râului Buzău, prin ravene naturale, iar spre est şi sud prezintă pante abrupte, diferenţa de nivel fiind de aproximativ 25 m.

Cercetările de suprafaţă întreprinse în imediata apropiere a „Cetăţuii”, precum şi o serie de descoperiri arheologice făcute cu ocazia unor lucrări gospodărești, ne-au confirmat faptul că locuirea geto-dacică s-a extins și în afara platoului, atât pe terasa înaltă, cât și în șesul apei Buzăului. În perioada ce corespunde domniei lui Burebista, aşezarea de la Cârlomăneşti cunoaşte o mare înflorire, devenind o importantă dava – centru politic, economic şi religios pentru comunităţile geto-dacice din valea Buzăului.”

[ „Cloșca cu puii de aur” ]

“Tezaurul de la Pietroasele alias „Cloșca cu puii de aur” tezaur arheologic format din 22 de piese, descoperit în 1837 în localitatea Pietroasele, Buzău. Până în 1923 a fost cel mai mare tezaur în aur al lumii … detronat de tezaurul din mormântul lui Tuthankhamon.”

[ Cârnații de Pleșcoi ]

Preparați, la origine, numai din carne de oaie, condimentați din belșug cu ardei iute și puțin usturoi, cârnații de Pleșcoi sunt un produs tradițional, specific pentru întreaga vale a Buzăului. Pe 1 aprilie 2014, Direcția Agricolă Județeană Buzău împreună cu Asociația pentru Protejarea Cârnaților de Pleșcoi a demarat acțiunea de protejare a mărcii tradiționale ‘cârnații de Pleșcoi’, în vederea obținerii atestatului Indicația Geografică Protejată (IGP).

[ Focul Viu ]

Focul Viu, zona satului Terca, comuna Lopătari.
Traseu: Buzău, Mărăcineni, Sapoca, Manzalesti, Lopătari, Terca.

Sincer?

Mai bine un videoclip de prezentare păgân … !
* Piatra Neamţ

Tu ce părere ai,
sabotaj sau incompetenţă?

[ despre păgâni & păgânism #priNeamţ ]

video păgân Moldova

Click to Tweet:
@domnuleprimar, #sabotaj sau #incompetenţă?
* despre #turism în #Buzău @B2BStrategy1″

B2B vs B2C? Expertiză profesională fondator Agenţie B2B Strategy, Daniel Roşca, LinkedIn:

+40744336643 | letstalk@b2b-strategy.ro

[vCitaMeetingScheduler]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in Branding / ReBranding
Competitive Advantage Michael Porter
Porter devine din ce în ce mai demodat …

[ trenduri în dezvoltarea unei identităţi vizuale corecte ]

http://b2b-strategy.ro/b2b/wp-content/uploads/Mestesugul-transparentei-Povestea-fara-sfarsit.jpg
Anatomia arhitecturii de brand

Arhitectură brand 🇷🇴 R⊕mania Old EUROPE 🇷🇴

Close