7 5 2 8 💙💛❤ de ani de 🇷🇴 continuitate 🇷🇴

Civilizația și Cultura Neamului Românesc

💙💛❤ 7528 💙💛❤

Din neolitic până în zilele noastre,
🇷🇴 7528 🇷🇴 de ani de continuitate!

De la ceramica Cucuteni la ceramica LEȘ, din Săpânța, din Maramureș, spre ținutul ancestral al momârlanilor și cultura populară rumânească / momârlănească, sintetizând, din neolitic până în zilele noastre, cultura și civilizația neamului rumanesc, 7528 de ani de continuitate, satul primordial… !

Maramureșul se împarte în patru zone, în patru “ţări”: Țara Maramureșului istoric, dincolo de deal, Țara Lăpușului unde-i Grigore Leșe cu horile, Țara Chioarului și Țara Codrului. În Țara Codrului casele sunt făcute din lut, învelite cu paie. În Țara Maramureșului istoric, sunt din lemn, învelite cu șindrilă…

Astăzi despre ţărână, meșteșug și suflet!

Profesorul universitar japonez Minoru Nambara, specialist în istoria civilizațiilor, scria: „Maramureșul este satul primordial. Este un complex de realități care converg în a simți aici, că te afli în satul primordial. Țăranii Maramureșului nu vin de nicăieri. Ai sentimentul că au venit direct din cer, în Maramureș. În alte țări simți, știi că oamenii au venit de undeva, aici nu ai acest sentiment. Aici, în Maramureș, este omul primordial în noblețea sa princiară, nu primitivă, în frumusețea lui de înaltă civilizație.”

Timișoara,
Capitală Culturală
💙💛❤ Europeană

Click to Tweet 🇷🇴 Moștenirea pierdută 🇷🇴
Vezi mai mult: Ținutul Ancestral & Cultura Populară:

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Uriașul din Cheile TĂII
🏛️ Game Of Thrones 🏛️

the ULTIMATE Storytelling 🇷🇴 R⊕mania Old EUROPE 🇷🇴

Strategie Turism BUZAU Piatra Scrisa Broscaru
⌘ Piatra scrisă Broscaru ⌘

reSTART România 2020

Close