Citeşte mai mult: istoria espresso * despre cafeaua proaspăt prăjită la birou.

Un pic de magie …

magic coffee hedone cafe

Să fii magician este uşor …
* doar imaginaţia este limita

Emoția și personalitatea unui cafele desăvârșite încep cu o poveste * #povestealocurilor
* Mexico, Yemen, Ethiopia, Columbia … Kenia

Prăjirea boabelor de cafea este deopotrivă o artă și o știință. Deosebirea între o cafea perfect prăjită și una prăjită neuniform constă în detalii fine, iar câteva secunde pot face diferența.

#intensitateaclipei

Totul pornește cu o floare, transformată ulterior în cireașa produsă de arborii de cafea și continuă cu un drum lung, încărcat de obiceiuri, tradiții și procedee complexe …

Gustul sublim din fiecare ceașcă de cafea tăinuiește o dedicare, o atenție și minuțiozitate aproape fanatică din partea profesioniștilor în procesul de prăjire. Calitatea este monitorizată cu mare grijă, asigurându-se că savoarea și buchetul de miresme al boabelor de cafea înfloresc corespunzător. Magica licoare derivă din peste 1500 de substanțe volatile și solubile, care în timpul procesului de prăjire trec prin transformări fizice și chimice sub umbrela reacțiilor, determinând, pe această cale, esențele responsabile de calitățile senzoriale ale cafelei.

… reacția Maillard, o reacție exotermă între aminoacizi și zaharuri, ce determină eliberarea dioxidul de carbon, intensificarea și definitivarea culorii bobului de cafea, dând naștere, totodată, aromelor intense și fermecătoare.

Există situații în care, în lipsa soarelui, arborele de cafea nu produce cireșe suficient de zaharisite, iar boabele de cafea verzi obținute nu au capacitatea de a crea o reacție Maillard echilibrată în timpul prăjirii. Anumiți producători și prăjitori de cafea corectează acest deficit adăugând zahăr în mod artificial, denaturând pe această cale beneficiile renumite ale cafelei, fără a afecta, însă, gustul final … mai mult despre prăjirea boabelor de cafea … o artă și o știință.

Imaginează-ţi o cafea care poartă semnătură ta. La propriu! Te aşteptăm în atmosfera primitoare a locaţiei Insula Hedone Cafe din Mall Electroputere Craiova unde personalizăm împreună fiecare ceaşcă de cafea. Tu alegi ce vrei să apară, fie că este vorba despre amintiri, emoţii, gânduri, poze …

Să fii magician este uşor.
Doar imaginaţia este limita !

[ advertorial ]

Click to tweet:

Cum se prăjeşte cafeaua ?
Un pic de #magie …
* #intensitateaclipei @Hedonecafe

Tags: , , ,

One Response

  1. Alex says:

    Daca voi ajunge prin Craiova, voi vizita cu sigurantă acest loc, pentru a savura o cafea pe cinste!

Leave a Reply

More in Inovație
Brand Cafea Hedone
[ abonamente cafea corporate @ HEDONE ]

{ cafea, ceai, ciocolată } HEDONE { intensitatea momentului }

{ istoria espresso }

Don't Compete with Rivals; Make Them Irrelevant!

Close