Strategie Hunedoara * de la industrie la turism * concept

Locul de naştere al poporului român…

Hunedoara locul de naştere
al poporului român
* concept turism

Burebista 82 î.H. – 48 î.H.
{ Imperiul GETIC }

“Mâna întinsă care nu spune o poveste
nu primeşte pomană!” Gheorghe Dinică

După ce am lansat spre o audienţă de peste 10000 de persoane, pe stadionul JIUL din Petroşani, marca ROMANIA OLD EUROPE, a venit momentul să discutăm despre tot Judeţul Hunedoara. Dacă conceptul din vară a făcut referinţă la Valea Jiului acum discutăm despre conceptul de strategie integrată “Hunedoara, locul de naştere al poporului român”. Un concept menit să devieze focusul judeţului de la industrie spre turism.

Cu o contribuție totală de 5,1% a turismului la PIB, ROMânia figurează pe ultimul loc în Europa… devansată printre altele de Albania (16,7% din PIB), Bulgaria (13,3%), Ungaria (10,6%), Cehia (8,4%) și Slovacia (6%). Prin faptul că România se află pe ultimul loc în Europa * pondere turism în PIB, corelat cu aspectele de mai sus şi cele următoare, avem toţi de suferit. Toate industriile, toţi antreprenorii români… absolut toţi.

Contribuția totală a turismului la angajări plasează de asemenea ROMânia pe ultima poziție în rândul țarilor vecine și pe locul 136 în lume. Turism? Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… ! Am văzut împreună că poziţionarea integrată “natură & istorie” funcţionează atât în Banat [ #prinBanat ] cât şi în Moldova [ #prinMoldova ]. Acum încercăm în Transilvania.

Burebista stăpânea aproape un sfert din Europa! Între anii 82 şi 48 î.H., regele Burebista a reuşit să unifice majoritatea triburilor getice într-un regat uriaş, mărginit la nord de teritoriile actuale ale Cehiei şi Slovaciei, la sud de Munţii Balcani, la vest de Dunărea de mijloc (cam pe unde e acum Viena) şi la est de gurile Bugului. Capitala spirituală a Imperiului GETIC fiind la Sarmizegetusa Regia, Hunedoara. Sintetizând, între ani 82 i.H. – 48 i.H. putem concluziona că a luat naştere poporul român * Hunedoara, locul de naştere al poporului român.

[ natură & istorie ]
* am reuşit şi în Transilvania?

[ video 360 ° ]
* povestea brandului

Click to tweet:

#Burebista, 82 î.H. – 48 î.H.
#Hunedoara, locul de naştere al poporului român
* #prinHunedoara

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Voronet Fotografie din pasiune pentru continuitate Daniel Rosca
Capela Sixtină a Estului

Mai mult despre ortodoxie » » » De la Mănăstirea Caraiman la SFINX

Foto Muzeul Național Militar COVER BLOG
Muzeul Militar Național

Copilul tău trebuie să viseze * IMEX USA AD

Close