Tradiție vs MGO / BOS
Despre MGO (organisme modificate genetic)
& despre BOS (blue ocean strategy) 🌊 🏄 🌊
Despre procesul de Marketing B2C (alocat cosumatorilor persoane fizice) & despre alimente modificate genetic vs rețetele tradiționale din moși-strămoși. Dar să le luăm pe rând astfel încât TU cititorul nostru să mai parcurgi o etapă în acest proces continuu de educație pe care îl reprezintă procesul de marketing strategic (storytelling) digital combinat cu poziționarea și brandingul digital.
Într-un final o să facem și o comparație între principalii vectori ai tipologiei de strategie Blue Ocean Strategy, scade costul și ridică valoarea produsului tău pentru segmentul targetat de consumatori. ROTOFEI, Green Future Sleep Evolution & Ținutul Momârlanilor, pe românește, marketing B2C (business to consumer) targetat pe segmente de consumatori diferite.
Un consumator cu putere de cumpărare mică nu este interesat din ce este făcută pâinea, el vrea doar să mănânce (ROTOFEI / industrie carne procesată – atribut de brand ENERGIE).
Despre ingrediente 🐑
Persoanele fizice care au putere de cumpărare medie sunt interesate de ingredientele din care este făcută pâinea și caută cea mai bună pâine la cel mai bun preț (Green Future Sleep Evolution – industria de confort – atribut de brand inovație / relaxare).
Segmentul cu putere mare de cumpărare își face pâinea acasă, merg la piețele tradiționale sau cel mai probabil consumă alimente de la restaurante / maeștri bucătari care 100% folosesc cele mai bune și naturale ingrediente (Meniu Momârlănesc – industrie mici producători autohtoni).
Blue Ocean Strategy (atribut de brand – TRADIȚIE vs MGO!?)
Cum am amintit mai sus, finalizăm comparația noastră de astăzi cu un exemplu practic despre cum poți să scazi costul produsului dar în același timp să ridici valoarea lui în percepția potențialului client targetat. Dacă Cirque du Soleil au înlocuit animalele din industria circului eliminând costurile extrem de mari (dresaj, alimentație, medicație & personal auxiliar) cu diversitatea din industria teatrului (costume / vizual – culori – atractivitate, storytelling – poveștile caracteristice pieselor de teatru) eficientizând acrobațiile… Practic, gânditorii de la Cirque du Soleil au urmat o altă două indicații din această tipologie Blue Ocean / analizează industriile complementare și include diferențiatorii lor în propria afacere (teatru – diversitate) + elimină principalii diferențiatori ai competiției (circ – animale).
De 13 ani investim în propiul nostru produs!
Noi în 13 ani am dezvoltat Povestea Locurilor, un concept de turism care are ca focus experiența turistului în jurul unității de cazare în detrimentul unității de cazare în sine. De aici mai departe toți vectorii prezentați mai sus se aliniează natural astfel încât astăzi după 13 ani putem să te invităm alături de noi în călătoria noatră spre redefinirea industriei de turism din România păstrând focusul principal al tipologiei Blue Ocean: scădem costul și creștem împreună valoarea adăugată pentru turist!
Road Map Europe Genesys
Și da, considerăm că am scăzut inclusiv o categorie de prospecți, Povestea Locurilor & Ținutul Momârlanilor – Valea JIULUI – HUNEDOARA fiind un produs destinat în mod uzual segmentului de consumatori cu putere mare de cumpărare accesibil însă segmentului cu putere medie de cumpărare.
Vezi toată povestea celor 13 ani de dezvoltare a produsului (Road MAP Europe Genesys) accesând categoria destinată strategiei de turism din platforma Povestea Locurilor. Rămâi alături de noi, euducația ste un proces continuu! Daniel ROȘCA
Tags: B2B Strategy™, Blue Ocean Strategy, BOS, Cirque du Soleil, Daniel ROŞCA, Europe Genesys, MGO, NFT, Povestea Locurilor, Poziţionare BOS, Road Map Europe GENESYS 💙💛❤️, Strategie Turism, Strategie Turism România, Ținutul Momârlanilor, Turism