Eliminăm bariera dintre marketing și vânzări, B2B Strategy™.

Siguranța zilei de mâine 🍞

Piramida lui MASLOV

Nevoi fiziologice: Nevoia de hrană – mâncare și băutură, Nevoia de adăpost – un loc de dormit, Nevoia unui mediu confortabil – răcoros / călduros, Nevoia de sănătate. Nevoi de securitate: Nevoia de ordine, Nevoia de stabilitate, Nevoia de siguranță a job-ului / siguranță financiară, Nevoia de a sta departe de pericole. Nevoia de apartenență: Nevoia de a avea o familie, Nevoia de a avea prieteni, Nevoia de a fi acceptat, Nevoia de afecțiune, Nevoia de a iubi și a fi iubit. Nevoia de stimă: Nevoia de auto-respect, Nevoia de a obține ceva / de a atinge anumite țeluri, Nevoia de recunoaștere, prestigiu, Nevoia de a construi o reputație, Nevoia de a atinge un status social cât mai înalt, de a obține o poziție dominantă. Nevoia de auto-actualizare: Nevoia de cunoaștere și înțelepciune, Nevoia de adevăr și dreptate, Nevoia de autodezvoltare, Nevoia de a atinge / depăși potențialul personal, Nevoia de împlinire… Piramida lui MASLOV.

Marile averi 🥇

Nevoia de hrană, Nevoia de stabilitate / siguranță financiară, Nevoia de prestigiu, Nevoia de a atinge / depăși potențialul personal! Am extras câteva puncte de interes pentru perioada care urmează. Este drept că marile averi se fac în timp de criză și astăzi o să ne focusam pe acest aspect. Cum reacționăm când totul se prăbușește în jurul nostru!?

Criza alimentară 🍞

Urmează criza alimentară din ceea ce se vede în acest context al zilelor noastre. O criză care o să atingă România tangențial aș spune dar o să atingă România în mod direct creșterea exagerată a tuturor prețurilor. Nu ai de ce să te temi în acest secol de război… războiul însă este prezent în jurul nostru sub o formă discretă care în perioada următoare da, o să te (ne) afecteze(ă) pe toți.

Prăbușirea industriei imobiliare

Stabilitatea financiară, nevoia de prestigiu și nevoia de a atinge / depăși potențialul personal se pot obține în această perioadă doar dacă ai viziune de ansamblu asupra mediului de afaceri și asupra evoluției sale d.p.d.v. al capitalului. Lasă-mă să îți explic. Imobiliarele de exemplu o să fie un sector aparent pe plus din prisma refugiului oferit persoanei fizice care fuge din fața tsunamiului care se ridică la orizont și investește în active în acestă industrie.

De ce aparent!? Este evident că o concluzie similară celei de mai sus este valabilă doar în sectorul de imobiliare existent, finalizat și gata de vânzare. Pentru complexe rezidențiale noi, investitori în segmentul de construcție al acestor complexe urmează însă o prăbușire accelerată din prisma interdependetei pe lanțul de aprovizionare cu materii prime care o să cascadeze până la faliment întreaga industrie.

Creșterea sectorului de turism intern

Ca și pandemia, războiul afectează în piramida lui Maslov latura de bază, de securitate, astfel încât în anii care urmează sectorul de turism intern are din nou o șansă nesperată pentru recalibrare. Bineînțeles, nevoia de securitate o să împiedice românul nostru să ia în considerare o aventură externă în acest context geo-politic global.

Investiții

Practic în perioada următoare se pune problema cum poți în calitate de investitor să rămâi pe nivelul de capital pe care îl ai înainte de tsunami comparativ cu perioada de după această furtună care este în primul rând economică. Te poate ajuta în această direcție articolul nostru din săptămâna ce a trecut, “recalibrarea prețului la inflație“.

Evoluție

Dacă este să analizăm tipologia Blue Ocean care dispune de un set de vectori complementari pentru a reuși să implementezi o asemenea poziționare ajungem la următoarea contradicție, din nou aparentă: “crește valoarea adăugată pentru clientul tău” și “scade prețul aferent serviciilor / produselor”.

Practic cum poți să evoluezi în timp de recesiune. Să evoluezi, NU să speri să rămâi pe nivelul actual! Hai să povestim despre “dobânda la dobândă” și despre cum poți să eviți recesiunea letstalk@b2b-strategy.ro / 0758273142.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

More in Blue Ocean Strategy
siguranța copilului @ reSTART Energy
Năstrușnicul & Somnorilă

Cum poți schimba România prin industria de NFT!?

Vizită la Muzeul Cucuteni, Neamţ
Cum poți schimba România prin industria de NFT!?

Prima țară din lume care își scrie istoria în NFT 🇷🇴 ROMANIA

Close