+ o experienţă inedită … alfabetul geţilor * Runele Carpatice

{ harta comorilor getice }

Aurul și Argintul
Geto-Rumânilor

Barbara Deppert Lippitz, arheolog și unul dintre cei mai renumiți experți internaționali:

“ Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ”

“ Aveți peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărata ei valoare. După părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Și ăsta este un lucru rar și excepțional, de care puteți să fiți mândri.

Probabil că numai în America de sud, la Bogota, în celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezintă doar o parte a istoriei lor și nu o întreagă istorie gravată în aur, așa cum aveți voi. Nici la Luvru, nici la British Museum și nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie. Sigur, au multe exponate de aur și aceste muzee, dar ele aparțin altor culturi decât ale țărilor respective.

Este regretabil că voi, românii, nu ați profitat de această istorie scrisă în aur, așa cum ați fi meritat. Și când spun “ați fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forța pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii. Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obținut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton …

Harta Comorilor Getice
din România (Geția)
{ album foto }

Totul despre aurul getic. Aurul getilor

Click to tweet:

Despre #aur autohton
NU cumpărat sau obținut prin #cuceriri
ca în celelalte #muzee ale lumii …
Romania Lost #Heritage

Tags: , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Mişcarea Legionară Corneliu Zelea Codreanu garda de fier
[ garda de fier ]

Moştenirea pierdută a neamului nostru …

Codrul secular Giumalau Suceava
Codrul secular Giumalău * from the Black Forest to the Black Sea

“ Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia … ” Daniel Roşca

Close