Proiecte Management Tactic » Sinergia echipei, diferentiator relevant in Business? Sustinem dezvoltarea capacitatilor de Management Tactic prin Business Coaching.

Management Tactic

Optimizare performante la nivel de Echipa

Recesiune? » Optimizare Strategie Vanzari » Capacitate de reactie?

Adaptarea Echipei de Vanzari la schimbarile mediului economic actual?

Va propunem o serie de proiecte pentru optimizare capacitatilor de Management Tactic prin Business Coaching.

Tipologie Proiecte: Coaching Vanzatori Seniori » Coaching Director Vanzari » Integrarea in Echipa a Top Performerilor » Sinergie » Optimizarea randamentului de grup.

Sinergia intregii echipe spre acelasi scop este unul din cei mai importanti diferentiatori in business. In aceasta directie va propunem o abordare la nivelul de Management Tactic al companiei, cu implicarea intregii echipe, avand ca scop final optimizarea actiunilor ca tot unitar spre maximizarea performantei lor comune.

Daca tipologia de manager din interiorul companiei dumneavoastra se incadreaza in cele 20 de atribute din articolul urmator cu siguranta este oportuna o prima discutie despre Sinergie si Proiecte de optimizare a performantei grupului: Portrait of a Micro-manager – Leadership Freak

Antrenamentul echipei, diferentiator in recesiune?

Antrenamentul unei echipe este unul din cele mai importante proiecte de dezvoltare organizationala si are rolul de a elimina tensiunile interne, timpii morti in executie, demotivarea echipei, ne-alinierea ei la obiectivele strategice ale organizatiei mobilizand intregul grup spre dezvoltare prin performante comune.

Intr-o echipa gata formata intodeauna se produc schimbari iar impreuna cu acestea ciclul de viata si de performanta al intregului grup sufera modificari si poate reveni in stadiile incipiente formarii.

Indiferent daca discutam despre o echipa in formare sau de una gata formata coeziunea acesteia este un proces de durata care se obtine prin eforturi sustinute si periodice.

Stadii de optimizare performanta la nivel de echipa:

In viziunea noastra am putea descrie ciclul de viata al unei echipe prin 6 etape majore de evolutie asupra carora ne concentram in proiectele de optimizare pe care le propunem!

Start, Conflict, Acceptanta, Sinergie, Recalibrare, Evolutie!

Climatul intern de performanta trebuie structurat in microclimate interne cu focus pe dezvoltare personala.

Trasa de cariera si pozitionarea HR-ului la nivel Strategic in afacere sunt elemente esentiale in Strategia de Dezvoltare a companiei. Cele mai multe nesincronizari in dezvoltarea companiilor intalnite in experienta proprie de consultant, erau provenite din pozitionarea HR-ului pe rol de suport si nu la nivel strategic. Pozitionare care confera o implicare indirecta negativa in intreg climatul organizational, cu finalitate in strategia de dezvoltare si in profitul companiei.

The old days of “Command and Control” by necessity are becoming the days of “Communicate & Enroll”. Cum ar arata modelul HR 3.0 in Romania?

Am intalnit companii care aveau o viziune extraordinara dar o echipa aflata in etapa de conflict, definita de competitia interna, desi compania avea vechime mare in piata, principalul motiv fiind nesustinerea lor in ceea ce priveste dezvoltarea, proiecte de trasa in cariera = evolutie si mobilizarea spre un scop comun prin pozitionarea eronata a HR-ului de catre Owner-ul companiei pe nivel de suport si nu ca leading function la nivel Strategic in afacere.

HR Strategic?

Oare ce costuri ascunse suporta o companie in urmatoarea situatie:

Top performer vanzari

Demotivat

Fara abilitati manageriale dar extrem de bun vanzator

Incadrat gresit pe pozitie de manager

Echipa cu rezulate medii si stare de acceptanta reciproca din prisma confortului asigurat indirect de fostul lor coleg actualul superior?

Pentru ca acest mic studiu de caz sa fie interesant si sugestiv, trebuie sa il completam si cu modalitatea de promovare obtinuta de catre Manager, provenita primordial:

Vechimea in cadrul Echipei de Vanzari

Motive colaterale definite de ezitarea Owner-ului companiei de recrutare externa, pentru a evita intoarcerea la etapa de conflict a intregii echipe prin introducerea unui manager din exterior?

Peste toate aceste aspecte putem suprapune si:

Departament de HR pozitionat pe rol de suport

Responsabilitati directe in gestionarea operationala a fortei de munca

Neimplicat la nivel strategic in afacere

Costurile / pierderile suportate sunt aproape imposibil de cuantificat, ce putem cuantifica, este faptul ca diferenta in business se delimiteaza in marea majoritate a cazurilor de oameni si prin oameni iar cazul de mai sus nu exceleaza exact la capitolul oameni!

Constientizarea Ownerilor companiilor de importanta dezvoltarii oamenilor si prin optimizarea proceselor din interiorul echipelor pornind de la implicarea lor, este principalul obiectiv al proiectelor de Business Coaching la nivel de Echipa dezvoltate de noi.

Optimizare Strategie Vanzari pe nivelul de Middle Management?

Al doilea obiectiv al acestui serviciu este reprezentat de optimizarea randamentului operational si a dezvoltarii abilitatilor soft definitorii unei echipe performante prin implicarea HR-ului in management tactic pentru implementarea pe termen mediu si lung a solutiilor de crestere a performantei comune inaintate de B2B Strategy, privita in ansamblu la nivel de grup.

Tot din experienta, prin pozitionarea HR-ului la nivel strategic si prin dezvoltarea din punct de vedere al resurselor umane a companiei pe termen mediu si lung aceste nesincronizari in interiorul organismului numit companie pot fi evitate, contribuind in felul acesta la sustenabilitatea dezvoltarii generale.

Este poate unul din cele mai importante aspecte care trebuie amintit la nivelul strategic al unei companii!

Climat Organizational?

Cum aminteam in descrierea serviciului de consultanta in Marketing Strategic, Climatul Organizational este un element ce poate influenta intreaga Strategie de Dezvoltare a companiei.

Pentru ca este un capitol extrem de complex, o sa detaliem periodic pe Blogul de Strategie in Business, aspecte secventiale din provocarile unei companii in procesele de optimizare a performantelor echipelor.

Opinii utile:

Pozitionati departamentul de Resurse Umane la nivel Strategic in Business » Sinergie!

Implicati constant echipa intr-un proces continuu de dezvoltare intern si / sau extern » Proiecte periodice de optimizare performante » Performanta in recesiune / 2013!

Multumesc pentru timpul acordat!