Managementul Riscului? Integrare Top Performeri in angrenajul de performanta? Optimizarea tipologiei de Management in Vanzari » Management Risc in recesiune?

Management Operational

Business Coaching. Management Operational. Optimizare procese de Management in Vanzari

Implementare Strategie » Management in Vanzari » Performanta?

Performanta in recesiune? 2013? Despre Management Operational & impactul in performanta:

Managementul Riscului? Obiectivul primordial al acestei abordari este inbunatatirea rezultatelor individuale si integrarea persoanei in angrenajul de performanta al grupului. Fie ca amintim de performeri care actioneaza individual sau care nu se integreaza in climatul organizational se pot optimiza investitiile in ei, antrenandu-i cu scopul optimizarii tipologiei de Management Operational.

Ciclul de viata al unei echipe este definit de etapele majore de mai jos iar orice intoarcere la o etapa incipienta nu este decat o forma de a pierde direct sau indirect profit.

Stadii in evolutia unei echipe:

Start, Conflict, Acceptanta, Sinergie, Recalibrare, Evolutie!

De multe ori conflictele din interiorul echipelor sunt confundate cu spiritul de competitie de catre Ownerii companiilor si chiar incurajate pe alocuri.

Pe termen mediu, lipsa unei radiografii pana la nivelul fiecarui membru din echipa poate duce la regresul intregii entitati, Managementul Riscului devenind o componenta esentiala pe Harta de Strategie.

Pentru a evita intoarcea intregii echipe la un moment dat, in trecut, intr-o etapa aferenta constructiei incipiente a echipei intregul tot unitar trebuie inclus intr-un process de dezvoltare intern sau extern, cu focus pe optimizarea sinergiei de grup.

Tipologia de Management a echipelor reprezinta unul din principalii indicatori in evitarea riscului definit prin posibilitatea de regres a grupului.

The old days of “Command and Control” by necessity are becoming the days of “Communicate & Enroll”. Cum ar arata modelul HR 3.0 in Romania?

Rolul Departamentului de Resurse Umane in trasa de dezvoltare si in managementul talentelor trebuie ramificat pana la nivel individual. Intregul proces de antrenament la nivel individual este orientat pe integrarea membrului echipei in climatul de performanta al companiei, din punct de vedere al motivatiei, dezvoltarii de abilitati, asimilarii procesului de schimbare al mediului de business precum si al culturii companiei.

Acest proces este recomandat deasemnea in cazul noilor membrii promovati pe pozitii de management sau in cazul in care se doreste de catre nivelul strategic al afacerii o mai buna relationare cu departamentele colaterale prin feedback organizational constant si real.

Provocarile la nivel individual, provenite din mediul de business caracteristic fiecarei companii in parte, pot fi sustinute prin antrenament pentru o mai buna finalitate fie ca amintim de pozitii operationale, tactice sau cu rol strategic.

Opinii utile:

Periodic efectuati un sondaj intern referitor la climatul organizational, atat la nivel de companie cat si in interiorul microclimatelor ce se formeaza pe nivelul echipelor de vanzari, logistica, marketing, productie, financiar.

Anticipeaza orice cauza potentiala, externa sau interna, de regres al intregului ecosistem construit din microclimatele echipelor.

Management Risc? Include potentialul factor generator de regres identificat intr-un proces de dezvoltare, intern sau extern, inainte de a se simtii repercusiunile posibile in climatul organizational.

Managementul Riscului? Pozitionati departamentul de HR la nivel strategic in afacere si orientati-l spre Leadership Development.

Risc Management? Evaluati periodic fiecare membru din echipa monitorizand indicatorii de performanta la nivel individual precum si benchmark-ul acestora cu nivelul de performanta a grupului.

Urmariti suplimentar articolele pe aceasta tema care o sa fie publicate in urmatoarea perioada pe Blogul nostru de Strategie in Business.

Multumesc pentru timpul acordat!