🇷🇴 Old EUROPE 🇷🇴 calea spre NFT 🇷🇴

Stâlpul funerar al economiei (societății) românești

۞ BUCOVINA ஜ 🇷🇴

& Constantin Brâncuși ۩

Dacă ai ajuns aici pregătește-te pentru o călătorie înapoi în timpurile imemoriale, atunci când stâlpul funerar inscripționat cu motive tradiționale rămase în negura timpului avea o însemnătate aparte în memoria ancestrală a locurilor precum și a societăților din trecut, a străbunilor. Acum începem să înțelegem toți ceea ce spunea în trecut reputatul nostru compatriot Constantin Brâncuși: “o sculptură nu se sfârşeşte niciodată, ci se continuă în cer, în piedestal – şi în pământ“.

[nggallery id=62]

Satul momârlănesc

Stâlpul funerar GETÆ ۩

Precum în satele din Bucovina încă sunt inscripționate pe pereții caselor semne străvechi, motive tradiționale păstrate în memoria colectivă a societății românești încă de pe timpurile Culturii și Civilizației CUCUTENI, așa și în satul tradițional momârlănesc memoria colectivă își spune cuvântul de data aceasta în cadrul ritualurilor funerare, a stâlpului funerar care dăinuie de mii de ani în societatea românească.

Rombul din Cuina Turcului ♦

Multă lume recunoaște rombul foarte bine în arta lui Brancuși și mai ales în coloana Infinitului reprezentând uniunea dintre cer și pâmânt, el găsindu-se cu precădere atât în portul tradițional cât și în sclupturi, vase, picturi bisericești… Brancusi Colona IE Romaneasca

Dar în același timp marea majoritate a societății românești nu conștientizează continuitatea acestui element străvechi care își are originile înrădăcinate atât de adânc în memoria colectivă a societății românești încât este aproape greu de înțeles pentru ei această trasabilitate milenară a rombului începând de la Cuina Turcului de acum 13000 de ani și până în satul tradițional momârlănesc de astăzi.

Discutăm totuși despre cel mai vechi simbol axial autohton dacă ar fi să îl cităm pe brâncuşiologul contemporan Ion Pogorilovschi sau dacă mergem și mai departe în negurile istoriei până la citatul „cea mai veche manifestare artisticã a lui homo sapiens” discuția de astazi o transferăm de la continuitatea românească spre istoria umanității. Ion Pogorilovschi mai observã ca și noi de altfel „pe lângã performanţa primordialitãţii lui în lumea semnelor simbolice ale arealului carpato-danubian, performanţa extraordinarei continuitãţi a motivului.”

[nggallery id=63]

Stâlpul funerar al economiei

Că să poți să faci o prognoză economică sau cum le spun colegilor, clienților și partenerilor, ca să poți să te uiți în viitor, în primul rând trebuie să înțelegi trecutul! Această continuitate multimilenară a neamului românesc nu s-a oprit de mii de ani și nu o să se oprească curând!

Dacă părinții mei mi-au spus de curând că mai bine nu investeau în mine, în facultate, și acum eram deja ieșit la pensie din cadrul minei, dacă mulți clienți în trecut nu au înțeles această legătură între ADN-ul nostru național și performanța economică, vezi la finalul articolului corelația între ocrul de pe vasele și statuetele din patrimoniul Cucuteni și strategia de export Adeplast, o strategie de extindere dar mai ales de consolidare a unei afaceri spre generațiile următoare de antreprenori români … astăzi vă provoc pe toți să ne uităm împreună în viitor.

Prima țară din lume care își spune povestea în comunitățile NFT!

Cu alte cuvinte, te invit să facem împreună o călătorie în viitor, o călătorie în care amândoi o să lăsăm moștenire comunității din care facem parte continuitatea ancestrală transferată în segmentul economiei începând de la turism și până la produsele tradiționale românești… o pălărie peste toată societatea noastră și în același timp o cale de evoluție instantă spre viitor.

Pentru că până la urmă Adeplast astăzi este Sika (* multinațională) și mai mult că sigur și afacerea ta o să fie absorbită în acest neant globalist… pentru că până la urmă singur nu o să lași nimic în urma ta indiferent de mărimea afacerii tale! Probabil acum ești aproape să înțelegi titlul articolului de astăzi: stâlpul funerar al economiei (societății) românești!

PS: cea mai bună formă de investiție curentă și în același timp cea mai sigură formă de a anula devalorizarea banilor care urmează accelerat letstalk@b2b-strategy.ro / 0758273142.

360 °

Pe urmele lui Brâncuși 🇷🇴
۞ Stâlpul funerar GETÆ ۩
construim de mii de ani
@ ADEPLAST, Marcel Barbuț
O călătorie în viitor 🇷🇴 spre NFT 🇷🇴

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

More in Blue Ocean Strategy
Timisoara Piata Operei terasa concept 2021 Capitala Culturala Europeana
NEW Guinness World Record

See 🇺🇸 the legend of Prometheus 🇬🇧 OLD EUROPE 🇷🇴

Calea spre piață a micilor producători MICUL PRODUCATOR
Calea spre piață a micilor producători

Recolta de toamnă din Ținutul Momârlanilor

Close