Un scop, o haită și o menire!

Stilul de viață corporatist…

De la tânărul lup ambițios
la lupul cel rău și ursuz…

Prolog la povestea Scufiței Roșii,
rescrisă pentru vremurile noastre…

A fost odată ca niciodată, un lup tânăr, ambițios și plin de viață și vitalitate. Tânăr fiind, credea că le știe pe toate și-și dorea nespus o haită care să-l facă să se simtă util. Într-o zi, lupul nostru a obținut ce și-a dorit și s-a angajat într-o corporație. L-au cucerit pe loc eficiența și organizarea; și, pentru prima oară, simțea că are un scop, o haită și o menire. Fiind ambițios (chiar lacom), lupul nostru deja se și vedea conducând haita, în fruntea organigramei. Lupului i s-a spus mereu că dacă muncește mult poate să ajungă oriunde și-a propus, așa că a țintit cât mai sus… dar povestea lui nu e aceasta!

Povestea lui s-a schimbat cu prima oră rămasă la serviciu peste program.

“Îmi voi termina toate taskurile!” și-a spus
“Doar încă 2 mailuri urgente și am plecat” și-a spus
“Șefii vor remarca eforturile mele și mă vor promova” și-a spus

Dar zilele treceau, iar ora s-a transformat în ore, chiar zile. Au trecut ani, iar lupul, odinioară tânăr și plin de vitalitate, s-a schimbat. Nu-și mai vedea familia prea des, iar când ajungea acasă de la birou, fetița dormea demult, iar soția-l aștepta cu reproș în priviri. A început să se simtă din ce în ce mai rău. Anii de muncă intensă și iepurii modificați genetic de la fast food-ul pe care-l frecventa au început să-și facă simțit efectul. Era tot mai obosit, sedentar și a pus și câteva kilograme în plus.

“În câteva luni îmi ating scopul” și-a spus
“Voi fi promovat, voi avea mai mulți bani și atunci toate problemele vor dispărea” și-a spus…

Stilul de viață corporatist…

Într-o zi, în mijlocul unei ședințe plictisitoare, lupul nostru a avut o revelație. I s-a făcut brusc dor de familie… și de el însuși, cel de demult, tânărul ambițios și plin de vitalitate. Și-a dat seama că, pe nesimțite, au trecut 10 ani; familia nu-l mai așteaptă acasă, iar fetița lui era mare deja… Știa că nu poate da timpul înapoi, dar și-a propus să caute echilibrul și să-și refacă viața.

Îți sună cunoscut?

Crezi că va reuși lupul să se desprindă de stilul de viață corporatist? Rămâi alături de noi pentru a citi despre aventurile lupului și pentru a vedea cum l-a ajutat Scufița Roșie să-și găsească echilibrul!

360 ° ♦ storytelling branding

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

More in Strategie Comunicare
Propaganda COVID19
PROPAGÁNDĂ

Propaganda COVID19 la 360 °

SWOT ape minerale dezvoltare de produs GHEATA
The Holy Grail

360 ° Digital WARRIOR

Close