Middle Manager? Opinii pentru performanta pe nivelul de Middle Management. Optimizare Strategie Vanzari la nivel de Middle Management prin Middle Manager?

Middle Manager? Optimizare Strategie Vanzari la Nivel de Middle Management prin Middle Manager

Performanta Operationala

Middle Manager?

Optimizare Strategie Vanzari prin Middle Management?

Salut,

Esti in Top Management si te intereseaza sinergia ce poate sa fie obtinuta prin Middle Management in 2012?

Cateva opinii utile referitoare la cum sa treci mai usor prin aceasta etapa dificiala a carierei tale, Middle Management – Director Vanzari:

Nu uita, rolul tau este unul TACTIC (Optimizarea Strategiei de Vanzari si sincronizarea acesteia cu obiectivele STRATEGICE ale companiei) si OPERATIONAL (Managementul Echipei de Vanzari) chiar daca in organizatia in care activezi responsabilitatile delegate spre tine sunt doar OPERATIONALE.

Esti un liant extrem de important intre nivelul Srategic (Marketing, Owner de business, Top Management, Directie dezvoltare) al companiei tale si cel Operational.

Incearca intodeauna sa intelegi imaginea de ansamblu a mediului de business in care activezi.

Trebuie sa intelegi daca nu ai inteles deja, ca esti una din piesele cele mai solicitate ale angrenajului de business. Stiu, nu e usor!

Feedback-ul tau, atat inspre echipa cat si spre superiorii tai, este de multe ori piesa de puzzle care poate face diferenta in dezvoltarea personala precum si in performanta companiei tale.

Feedback-ul tau ar trebui sa reprezinte o baza solida pentru definirea pozitionarii si re-pozitionarii companiei tale. De asemenea, el trebuie sa fie un punct de vedere important pe Harta de Strategie a companiei din care faci parte. Acceseaza link-ul pentru detalii suplimentare despre structura procesului de optimizare performante pe segmentul Business 2 Business.

Deleaga responsabilitatile tale in functie de obiectivul pe care ti-l propui sa il atingi. Coreleaza nivelul de responsabilitate delegat cu nivelul de dezvoltare al membrului echipei tale pe care incerci sa il dezvolti.

Implica HR-ul companiei tale in eforturile tale de optimizare a sinergiei echipei.

Implica seniorii echipei tale in MENTORING!

De multe ori vanzatorii cu experienta au un nivel de confort ridicat si evita promovarea spre Management!

Un pas intermediar pentru ei este Mentoringul Echipei iar pentru tine acest pas intermediar poate insemna o echipa motivata cu mai putine conflicte interne si cu randament crescut.

Putini reusesc, din experienta iti spun ca la acest capitol se impiedica marea majoritate a colegilor tai dar si marea majoritate a Ownerilor de business!!!

De ce? Este simplu, “se negocieaza” cu Seniori, care isi dezvolta strategia de CONFORT in timp si in functie de dinamica business-ului tau de multe ori acestia reusesc se devina indispensabili pastrand nivelul propriu de CONFORT prin rezultate mult sub potentialul lor real…si Owner-ul de business cedeaza iar tu vei avea o echipa medie ca performanta…

Gresesc?

In curand o sa alcatuiesc un material destinat exclusiv acestui subiect, “Cum sa iti dezvolti SENIORII echipei” care in opinia mea este una din cauzele principale a mediocritatii multor companii autohtone…de cele mai multe ori acestia ori nu obtin rezultatele dorite din prisma starii proprii de confort sau pe alocuri returnarea investitiei in dezvoltarea lor dispare prin plecarea acestora din companie…

Mentoringul in procesul de optimizare a performantelor Business 2 Business este o ocazie de mijloc pentru tine si este aplicabila din simplul motiv ca poti lucra cu aceasta tactica de dezvoltare incuranjand stima de sine a senior-ului si chiar dezvoltand pozitionarea acestuia ca leader informal.

Chiar daca mediul de business nu iti este favorabil si nu incurajeaza feedback-ul, dezvoltarea personala, decizii de business rapide, delegare de responsabilitati… in ECHIPA TA ai oportunitatea sa faci o schimbare.

Nu uita, esti un catalizator intre Top Management, clientii business-ului tau si echipa pe care o ai ca si unealta de atingere a obiectivelor! Lasa “portavocea jos”, dezvoltati empatia si o sa reusesti. Sunt convins!

Iar daca ai reusit, sigur o sa fie “copiat” modelul de succes in organizatia ta!

Nu te ingrijora, daca nu o sa fie, cu siguranta o sa iti folosesca in viitor!

2013?

Strategie Dezvoltare 2013 » Inovare » Strategie Marketing 2013 » Business Strategy » Strategie Business » Marketing Strategie » Blue Ocean Strategy » Marketing 3.0 » Innovation » Marketing Strategy

 

Cum deja esti obisnuit sa privesti in ansamblu mediul de business, ai invatat sa dezvolti membrii echipei tale prin delegare, feedback-ul tau este o unealta de baza in activitatea zilnica si este un punct pe Harta Strategiei companiei din care faci parte, tactica de atingere a obiectivelor o alcatuiesti la nivel de echipa si o splituiesti individual in functie de stadiul de evolutie al fiecarui membru iar Mentoringul este tactica ta principala de dezvoltare a seniorilor te anunt ca esti pe finalul carierei tale de Middle Manager.

Pentru optimizarea procesului tau de dezvoltare, Middle Management – Top Management, te poate interesa si:

Sinergie Marketing Vanzari in 2012?

Marketing sau Training in 2012?

Tipologie de Strategie in Business pentru 2012?

sau

Marketing Online, integrare in Strategia de Marketing!

 

Succes!

Greul de abia acum incepe!
Daniel

Tags: , , , , ,

Leave a Reply