Sinergia proceselor de marketing & vânzări [ matricea 10 ]

3 resurse pentru 2020

2020

[ resurse business ]

1. Training Cea mai uzuală resursă de business este trainingul. La fiecare sfârșit de an companiile își alcătuiesc necesarul de training, selectează furnizorii și… capitol încheiat… doar că rezultatele în fiecare an întârzie să apară… 😉 Principala cauză pentru performanța medie & principalul indicator de performanță de analizat la furnizorul de training… lipsa experienței în “viața reală” a trainerului și imposibilitatea acestuia să vorbească aceași limba cu echipa ta… lipsa expertizei din industria ta. D.p.d.v. al KPI-ului este simplu. Anii de expertiză din procesul de vânzări B2B * EX.

2. Proces – Metodologie de livrare a expertizei

Ca să înțelegi mai ușor o să facem o analogie extrem de simplă. În cazul companiilor multinaționale care au structura proceselor extrem de bine definită cea mai utilă formă de livrare este procesul de training. În cazul companiilor medii și mici, deși acestea cer cu preponderență serviciul de training, cea mai indicată formă de livrare NU este trainingul.

Lasă-mă te rog să îți explic! Procesul de training are o intensitate extrem de mare dar și un volum extrem de mare de informații cu care mai mult ca sigur echipa ta nu este obișnuită. Discutăm despre informații tehnice. A doua cauză este nivelul lor de încărcare. Prin lipsa procedurilor interne vs multinaționale, fiecare membru din echipa ta este extrem de încărcat și nu o să aibă timpul necesar pentru asimilarea noilor informații. Procentual, maxim 10% din informațiile din training o să fie utile și acest aspect doar în primele 2 săptămâni este valabil.

3. Sinergie Nu uita, vorbim despre performanță, indicatori de performanță – KPI 😉 deci vorbim despre anii de experiență a trainerului, studiile de caz relevante în care a fost implicat dar mai ales discutăm despre sinergia din interiorul echipei tale. Transferul de know-how de la furnizorul de expertiză spre organizația client se poate face în următorii 10 ani doar prin training on the job și chiar interim management… ! Dacă totuși ai nevoie doar de training poți analiza soluțiile noastre de training accesând materialele dedicate fiecărui domeniu de expertiză în parte.

training vânzări
– training marketing strategic
– training pull marketing / digital

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

More in Vânzări » Lead Generation
Concept sedinte de vanzari la GALLA Events
Ședințe de vânzări la GALLA

360 ° module de training în vânzări

Despre structura de externalizare a proceselor de social media B2B Strategy @ Daniel Rosca
Rezistența la schimbare…

[ -25% discount training vânzări B2B ]

Close