[ România distrusă premeditat * statistică economică INS ]

Păstrează capitalul românesc în țară !

Capital Romanesc Industrie Arhivare

Noua formă de război
* războiul economic

Trăiește românește!
Cumpără românește!

[ privatizare = furt calificat ]

Primul asasinat sindical
Virgil Săhleanu
* privatizarea TEPRO Iași

„Pe noi ne-a cumpărat un producător de ţevi din Cehia care, practic, voia să ne scoată de pe piaţă”, spune Constantin Rotaru, președintele Sindicatului Liber Tepro Iași.

Strategie Marketing Constructii Adeplast AERIA GOLD Design de Ambalaj

Noul acţionar majoritar concediază 2.500 de angajaţi în mai puţin de un an de la preluarea Tepro Iaşi.

Printre ei: Virgil Săhleanu, preşedinte al Sindicatului Liber Tepro, şi Constantin Rotaru, vicepreşedinte.

„A fost primul lider sindical din România care a încercat să rezolve problema oamenilor altfel decât tradiţional, cu parul: în justiţie”, spune Constantin Rotaru despre Virgil Săhleanu.

Capital romanesc. Industrie training.

Liderul Sindicatului Liber Tepro, Virgil Săhleanu, solicitase Curţii de Apel Iaşi anularea privatizării. Instanţa a constatat, în iulie 2000, nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între Zelezarny Veseli şi Fondul Proprietăţii de Stat.

Ultima speranţă a patronilor cehi era aceea de a renegocia cu FPS, înainte de data scadentă, 30 septembrie 2000, încheierea unui act adiţional, prin care perioada realizării investiţiilor să fie prelungită.

Numai că muncitorii conduşi de liderul sindical Virgil Săhleanu protestau, deja, public. Noii patroni au decis să rezolve, altfel, problema Săhleanu. Agresorii l-au surprins pe liderul sindical în dimineaţa de
7 septembrie 2000, în scara blocului în care locuia.

„Au venit cu un cuţit rectificat, l-au aşteptat pe scara blocului. L-au agresat acolo…”, povestește Constantin Rotaru. „El, după ce a fost rănit, a încercat să ajungă înapoi la apartament. Şi a rămas căzut la etajul unu. A ieşit cumnata …

Capital romanesc. Industrie foto video

Un vecin i-a ajutat şi l-au băgat într-o maşină, l-au dus imediat la spital”, își amintește Valeria Săhleanu, sora fostului lider sindical asasinat.

Era, însă, prea târziu … Frantisek Priplata a fugit din România până să fie găsit vinovat pentru comandarea asasinatului.

Nouă ani mai târziu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, definitiv şi irevocabil, cererea firmei Zelezarny Veseli, de a primi de la AVAS (fostul FPS) cele 3,1 milioane de dolari pe care le-a plătit pentru Tepro Iaşi, plus o dobândă de 6% pe an. Fosta Tepro Iaşi mai are, astăzi, 256 de angajaţi. Aceştia încă speră ca data de 7 septembrie să fie declarată Zi a Sindicalismului Românesc, în memoria lui Virgil Săhleanu.

Capital Romanesc. Industrie Cafea

* lista întreprinderilor româneşti distruse
* 1256 … război economic / povestea TEPRO

Păstrează capitalul românesc în țară !

Îmi cer scuze dacă te-au deranjat cele 4 afișe care te invită să citești 4 posturi din acest blog care detaliează beneficiile produselor și serviciilor 100% românești. Putem redeveni un imperiu * 82 și 48 i.Hr. doar dacă TU înțelegi noua formă de război, războiul economic.

Dacă în continuare cafeaua de dimineață o să fie Lavazza sau Illy, fotograful * agenţia de marketing multinațională și dacă o să-ți trimiți echipa la un training * Ascendis, care oricum nu funcționează, înseamnă că nu am reușit să te fac să înțelegi.

Poate măcar documentele o să le arhivezi la un compatriot vs Iron Mountain … bineînțeles, din motive de securitate vs ArchivIT. Harta cu România Mare de la 1919 care te-a convins să intrii pe acest blog o regăsești aici

Păstrează capitalul românesc în țară !

Click to tweet:

Păstrează capitalul românesc în țară!
Noua formă de #război, războiul #economic
* #privatizare @B2BStrategy1

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Petrosani iarna
Iarna pe uliță …

România în imagini ... ultimul loc în Europa * pondere turism în PIB !

carele de luptă romane jocurile olimpice antice
* carele de luptă romane

Jugul triumfului getic … luptele dintre geţi şi romani.

Close