Să vizitezi România îți trebuiesc zeci de ani … 8500 de ani de continuitate !

* să înțelegi acest popor nu îți ajunge o viață … !

De ce nu ne-au cucerit niciodată ?

Geții își puteau așeza capitala oriunde în Carpați. Au ales Țara Hategului … în valea roditoare a Streiului. Dragii mei, în județul Hunedoara avem ce nu au alte popoare în țările lor, pe lângă toate bogățiile pământului începând cu aurul Apusenilor, cărbunele din Valea Jiului, minereul de fier din Poiana Ruscă, apele minerale de la Bacaia, Banpotoc, Boholț, apele termale de la Geoagiu Băi, Călan Băi, Vața Băi, bazinele de la Feredeie, Rapolțel.

Avem cinci zone folclorice distincte: Țara Moților, Țara Hategului, Ținutul Padurenilor, Zona Orăștie și Zona Momârlanilor. Parcul Dendrologic Simeria, Rezervația de Zîmbri, Pădurea Bejan, Cetăți și conace medievale și feudale.

Cetățile getice, cu capitala militară Sarmizegetusa Ulpia Traiana Augusta-Capitală după anul 106 până la retragerea din anul 269:

Și mai sunt multe … lacul Cinciș, cheile Jiețului, cheile Madei, cheile Glodului, Muzee și case memoriale, cele mai vechi biserici * Densuș, Strei și Strei Sângiorgiu, trei biserici cu rădăcilile adânc înfipte în negura istoriei …

* doar să vizitezi județul Hunedoara,
nu îți ajunge o lună de zile:

Să vizitezi România îți trebuiesc zeci de ani … să înțelegi acest popor nu îți ajunge o viață … De asta nu ne cunoaște nimeni. Numai noi ne cunoaștem, cu tot ce este al nostru, cu părțile bune și mai puțin bune. De asta nu ne-au cucerit niciodată … de asta ne păstrăm graiul și portul. Marcel Anghel

{ povestea locurilor }

Click to tweet:

De ce nu ne-au cucerit niciodată ?
* să înțelegi acest #popor nu îți ajunge o viață …
{ #povestealocurilor }

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
Old Europe Romania by Daniel Rosca and Vasile Lupasc
8500 de ani de continuitate …

{ povestea locurilor }

Romania Mare Harta 1919
Păstrează capitalul românesc în țară !

[ România distrusă premeditat * statistică economică INS ]

Close