Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia…” Daniel Roşca

M-a făcut mama oltean …

Ramai informat(ă) » Newsletter
Update Strategie Digitală » În fiecare joi…

{ Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc }
{ Brandul de ţară R⊕Mânia }

Civilizația Danubiană
Gârla Mare – Žuto Brdo
1600 – 1150 î.Hr.
România / Serbia

Pliniu cel Bătrân, în lucrarea Naturalis Historiae, IV-26: “Axa boreală, în jurul căreia se învârtea Universul, atingea pământul la gurile Istrului, pe teritoriul hiperboreenilor sau geților.”

Publius Vergilius Maro, în Eneida VI-580, scrie un mit uluitor despre neamul get, că este: “Cel mai vechi popor de pe pământ (Genus Anticum Terrae) și fiii pământului (terrae filli).”

[nggallery id=29]

* albumul din facebook

Civilizația Cucuteni-Tripolie
6.500 – 2.500 î.Hr.
România, Moldova, Ucraina

Eugène Pittard: „Strămoşii etnici ai rumânilor urcă neîndoielnic până în primele vârste ale umanităţii, civilizaţia neolitică reprezintă doar un capitol recent din istoria ţării.”

John Maridis, profesor la Universitatea din Londra, 1968, constată: „Culturile neolitice Cucuteni și Gumelnița sunt poate cele mai bogate din Europa.”

[nggallery id=30]

* albumul din facebook

Egiptenii și neamurile Arimine

William Schiller – arheolog american

„Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul român, răspândindu-se apoi spre răsărit şi apus (…) acum circa 13.000 – 15.000 de ani.”

Aceste legende spun că Thoth a dat egiptenilor întreaga învăţătură pentru a-şi uşura viaţa, dar şi ştiinţele şi arhitectura, scriindu-le pe pereţii templelor şi pe plăci de piatră pe care le-a îngropat spre a fi păstrate.

Practica scrisului pe tăbliţe este la noi veche din mileniul Vll î.e.n. prin cele de la Tărtăria, apoi pe la anii 4000 î.e.n. sînt tăbliţele de lut descoperite la Vadu Rău şi chiar de piatră cum sînt cele două de mărimea unei cutii de chibrituri descoperite la Hîndreşti, comuna Oţeleni, judeţul Iaşi.

În manuscrisul esen, adică strămoşii mei geţi cei cinstiţi şi isteți, intitulat Manualul de disciplină partea numită Imnurile începătorilor, rîndurile X-XI din 1, găsim rugăciunea de intrare în Frăţia Celui Ales cu jurămîntul: ,,O să-l ţin ca făcînd parte din legile înscrise pe tăbliţele vechi, pentru a-i aduce Domnului drept ofrandă – bunătatea buzelor mele… O voi păstra ca pe una dintre porunci înscrisă pe tăbliţele vechi”.

Informaţiile venite din vechea cultură a egiptenilor nu spun cînd a apărut ,,civilizatorul” Thoth în Valea Nilului, dar tăbliţele din os sau fildeş descoperite acolo arată că migraţia a avut loc pe la anii 3300 î.e.n.

Mai spun vechile lor scrieri despre zeu că se afla la originea a tot ceea ce a zămis-lit mintea omenească, dar era şi stăpîn al năvălitorilor tăbărîți din răsărit care s-au înstăpînit peste ţinuturile udate de Nil, unde şi-au aşezat un nou tărîm care să le fie de veşnicie. Aceste date și fapte venite atît de la vechii egipteni cît şi de la greci, ne arată fără putinţă de tăgadă că civilizația de înce-put a Egiptului predinastic își are rădăcinile în cea născută în jurul Carpaților nu numai ca neam dar și ca spiritualitate prin migraţia ce a avut loc pe la anii 3300 î.e.n

[ Egiptenii și neamurile Arimine ]
* download studiu

SPOT CAMPANIE * TE RUGĂM SĂ DISTRIBUI

Te doare-n fund ? Udrea ?

#Udrea … eşti #olteancă ?

{ acest material NU este un #pamflet … }
{ reprezintă durerea în #fund la superlativ }

{ reprezentare artistică a tatuajului în #cultura neolitică #Cucuteni-Tripolie } { by Eduard Olaru Pithecanthropus Mioriticus }

{ parteneri de #suferinţă }
{ Cucuteni, Anonymous Romania,
* Uniti Salvam Toata Romania …
* Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc }

{ #origini } { #povesteanoastră } { #sufletromânesc }

Posted by Brandul de ţară R⊕Mânia on Friday, April 15, 2016

Click to tweet:

M-a făcut mama #oltean …
* Civilizația Danubiană, #Cucuteni & neamurile Arimine #România

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

More in R⊕Mania's Lost Heritage
suflet romanesc dan puric
{ suflet r⊕mânesc }

{ chemare } { am mai rămas o mână, dintr-o mie, înaintând cu greu și nerăbdare ... }

IA
Brandul de ţară R⊕Mânia

Civilizaţia şi Cultura Neamului R⊕mânesc ... o poveste nespusă !

Close